Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ταφη ή Αποτεφρωση;

Ενα ακομα θεμα των ημερων(καπου σε καποιο καναλι ακουστηκε). Τι ακουστηκε; Ποια η γνωμη του μεγα blogger; (οχι δεν ειμαι ψωνιο) και ποια η γνωμη της εκκλησιας; Επισης πολλες γελια παραδειγματα υπερ της αποτρεφωσης στο παρακατω ποστ. Καλη διασκεδαση λοιπον.
Ακουστηκε λοιπον οτι θα φτιαχτει ενα κρεματόριο στην Αθηνα με σκοπο να καιγονται οσοι ειναι εναντια στην ταφη. Αυτο ειναι το μονο που καταφερα να μαθω προς το παρον. Αποφασησα ομως να το ψαξω λιγο παραπανω το θεμα και εβγαλα πραγματικα διαμαντια! Ας αρχισω απο την δικη μου αποψη καλυτερα. Εγω λοιπον σαν Γιωργος δεν δεχομαι καποια μερα τα σκουληκια να με φανε. Ο καθε ανθρωπος με το σωμα που του δωθηκε εχει/ειχε ζησει καποια πραγματα στην ζωη του. Ειναι κριμα λοιπον ολες αυτες οι αναμνησεις να σβηστουν απο την μια στιγμη στην αλλη ή απο την μια μερα στην αλλη(δεν ξερω και ποσο καιρο κανουν τα σκουλικια να φανε εναν ανθρωπο.) Εκτος αυτου ειναι ακρως ταπεινωτικο για εναν ανθρωπο να μπαινει με ενα κουτι μεσα στο χωμα. Δεν ξερω αν εχετε παει να δειτε την ωρα που βγαζουν καποιον νεκρο. Πριν λιγα χρονια ειχα παει στην προγιαγια μου. Το θεαμα που αντικρισα με εκανε να ανατριχιασω και να δακρυσω. Ουτε φοβος ουτε συγκινηση ή κατι τετοιο. Αλλα  για σκεφτητε να βλεπατε εναν σκελετο με μαλλια... Πραγματικα κατι τετοιο δεν θα θελα ουτε να το ξαναζησω ουτε να το ζησουν ατομα δικα μου με εμενα. Απο την αλλη η ταφη δεν ειναι κατι τοσο ... τρομερο. Ο ανθρωπος σου μενει για παντα μαζι σου (ακομα και σε μορφη σταχτης) και συμφωνα με τον κιθαριστα των rolling stones αν τον καπνισεις κιολλας ειναι αλλο πραγμα(δηλωση που εκανε σε μια συνεντευξη του). Ενταξει σιγουρα ειναι ενα ακραιο παραδειγμα αλλα για σκευτητε ποσο ωραια θα ηταν να υπηρχε μια ωραια τεφροδοχος μεσα στο σπιτι σας ετσι ωστε να ξερετε σε ποια κατασταση βρησκετε το "σωμα" του ανθρωπου σας και ξεροντας πως δεν υπαρχει καμια περιπτωση να σαπισει και να τον φανε τα σκουληκια.

Η Αποψη της Εκκλησιας.

Ποια αλλη ; Φυσικα και ειναι κατα. Οπως και στα περισσοτερα που ακουγονται. Ετσι λοιπον η εκκλησια με επιχειρηματα οπως: "Στην δευτερα παρουσια που θα ξαναγεννηθει το σωμα τι σωμα θα εχει ενας ανθρωπος του οποιου το σωμα εχει καει;", "Οταν ενας ανθρωπος αποτεφρωνετε μολυνετε το περιβαλλον" και αλλες τετοιες μαλακιες (με το συμπαθιο) προσπαθει να μας πεισει -ξεχνοντας το οτι εχουν διωξει τον κοσμο απο τις εκκλησιες- οτι ειναι ακομα ανθρωπινο λαθος η αποτεφρωση. (φυσικα και δεν θελω σχολιο οτι κανω λαθος απο καποιο παιδακι τησ εκκλησιας γιατι θα ειναι ενα απο τα 1000-2000 που εχουν απομεινει στην Ελλαδα). Κατα την γνωμη μου λοιπον η εκκλησια να κοιταει την δουλεια της και να μαζεψει κανεναν απο τους παπαδες που βουτανε απο παγκαρια κλπ. και να μας αφησουν εμας να καουμε.

Τα γελια της υποθεσεις.

Οπως διαβασατε και παραπανω ειμαι και εγω υπερ της αποτεφρωσης αλλα πως να μην γελασω οταν οι υποστηρικτες της βγαινουν και σαν αντεπιχειρημα βγαινουν και λενε πως ενας ανθρωπος στο χωμα μολυνει τον υδροφορο οριζοντα; Οκ ναι δεν λεω κατι διοτι προφανως ισχυει αλλα δεν νομιζω πως οι σωληνες με το νερο που καταλληγουν στο σπιτι μας παιρνουν μεσα απο νεκροταφειο(αν δειτε κανενα ματι, δαχτυλο ή οποιοδηποτε αλλο μερος του σωματος να βγαινει εκει που κανετε μπανιο απο το νερο συγγνωμη εκανα λαθος).
Αυτα. Πειτε μου την γνωμη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου