Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Χρυση Αυγη και Αντιφα

Κατα την προσωπικη μου αποψη και οι δυο αυτες οργανωσεις ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα με ελαχιστες διαφορες μεταξυ τους.
Αρχικα, η Χρυση Αυγη ξεκινησε ως μια ακροδεξια οργανωση που σημερα εχει γινει ενα ακομα πολιτικο κομα. Ενα κομα το οποιο κατα κυριο λογο αποτελειται απο φανατισμενους φασιστες οι οποιοι δεν χανουν ευκαιρια να χτυπισουν καποιον "υπανθρωπο" -οπως οι ιδιοι θεωρουν τους μεταναστες, αντιφασιστες και οποιον δεν τους καθετε καλα στο ματι απλα και μονο για αυτο. Εχουν συνθηματα
οπως: "Αιμα, Τιμη, Χρυση Αυγη" κ.α. Οι περισσοτερες επιθεσεις τους -ανανδρα θα μπορουσαμε να πουμε- γινονται με μαχαιρια ή με σιδερολοστους. Συνηθως στις πορειες βρησκονται πισω ή και αναμεσα(!!!) στα ΜΑΤ πετοντας πετρες και κρατοντας μαχαιρια και σιδερολοστους χωρις να επεμβαινει η αστυνομια.
Αυτο σιγουρα προκαλει την εντονη αντιδραση των τηλεοπτικων καναλιων, δημοσιων προσωπων και φυσικα και των αντιφασιστικων οργανοσεων. Οπως ομως προειπα δεν υπαρχουν πολλες διαφορες μεταξυ Αντιφασιστικων Οργανωσεων και Χρυσης Αυγης. Πως εξηγηται κατι τετοιο για 2 ομαδες
με τελειως αντιθετη ιδεολογια; Η Αντιφασιστικες Οργανωσεις εχουν καταντησει πλεον (διοτι περι καταντιας προκειτε) να ειναι ακροαριστερες και ανθελληνικες οργανωσεις που σκοπο εχουν να διωξουν τον φασισμο με φασισμο. Φυσικα κατι τετοιο δεν εχει ειπωθει ποτε δημοσιως. Ομως κατι τετοιο φαινεται και με γυμνο ματι καθως λειτουργουν Χιτλερικα. Οπως ο Χιτλερ συγκεντρωνε και σκοτωνε τους Εβραιους ετσι και αυτες οι οργανωσεις χτυπουν, τραυματιζουν ή το ελαχιστο "ψαχνονται" για καυγα με οποιονδηποε φασιστα αμαυρονοντας ετσι το προσωπο των Αντιφασιστικων Οργανωσεων οι οποιες σιγουρα θα μπορουσαν να λειτουργουν με μια πιο αριστερη πολιτικη γιατι σαφως το να χτυπας οποιον δεν εχει τις ιδιες αντιληψεις με εσενα μονο φασιστικο και ρατσιστικο μπορει να αποκαλειται. Καποιος ακουγωντας την λεξη "Αντιφασιστας" θα επρεπε να σκευτεται ειρηνηκες αντιφασιστικες πορειες. Αντ' αυτου ομως ερχονται στο μυαλλο σοκαριστικες εικονες βιας σε πορειες με βομβες μολοτωφ, σπασμενες περιουσιες (ανεξερετως ιδιοκτητη και της οικονομικης του καταστασης.)
Το συμπερασμα λοιπον ειναι πως ειτε ακροδεξια ειτε ακροαριστερα παντα καταλιγουμε στον ιδιο παρανομαστη ο οποιος ειναι ο Φασισμος. Ειτε αυτος εκφραζετε μεσω της ξενοφοβιας και αγριους ξυλοδαρμους αλλοδαπων ειτε μεσω της ασκοπης βιας και λεηλασιας καταστηματων, αυτοκινητων και υλικων αγαθων γενικοτερα.
Στο σημειο αυτο τελειωνωντας αυτο το post θα ηθελα να σας επισημανω πως ΔΕΝ τασομαι υπερ καποιας εκ των δυο οργανωσεων και η γνωμη αυτη ειναι η γνωμη ενως τριτου που βλεπει τα πραγματα σφαιρικα(οσο γινετε και το επιτρεπουν οι συνθηκες.)
Περιμενω comments με την γνωμη σας.

2 σχόλια:

  1. "Καποιος ακουγωντας την λεξη "Αντιφασιστας" θα επρεπε να σκευτεται ειρηνηκες αντιφασιστικες πορειες" αλλά πράγματι, έτσι όπως τα κατάφεραν... το αντίθετο γίνεται. Αλλά, χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω την βία απο οποιαδήποτε μεριά, και ψιλο-αστεία ψιλο-σοβαρά, αυτοί οι φασίστες δύσκολα μιλιούνται! Εγώ για να "ταμπελιάσω" τον εαυτό μου -καθαρά για λόγους συντομίας- θα έλεγα οτι είμαι αναρχικός. Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως άλλοι αναρχικοί μπαίνουν σε καυγάδες, με ποιά λογική. Νομίζω οτι και οι δυο παρατάξεις των βιαιοπράγων απλά προσελκύουν άτομα που θέλουν να εκτονώθουν. Οι πνευματικοί του αναρχισμού απο όσο ξέρω δεν υποστηρίζουν την βία, και νομίζω ισχύει το ίδιο και για αρκετούς του άλλου άκρου. Το πρόβλημα λοιπόν το έχουν, νομίζω, περισσότερο τα άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχω καποιες ενστάσεις. Η χρυσαυγή ξεκινησε ως μια εθνικοσοσιαλιστικη οργάνωση και την τελευταια δεκαετία πραγματοποιησε μια στροφη στην ακροδεξια με αποτέλεσμα να ανακυκλωθει σχεδόν τελείως ο κόσμος μέσα σε αφτη καθώς τα συνειδιτοποιημένα μέλη δεν το ανέχτηκαν(ειδικά μετά τη στάση του μιχαλολιάκου στην καταδίκη του περίανδρου). Τώρα πλέον θα βρείς μέσα πρώην μέλη του λαοσ και κατι χουλιγκανάκια που περιμένουν διαταγές. Πλέον ο ρόλος της εν λόγο οργάνωσης είναι η καταγραφή και ενσωμάτωση στο σύστημα των ''ακρέων'' ωστε να τους καταστήσουν ακίνδυνους.Όσο για τους διάφορους πυρήνες αντιφάδων που κατα καιρούς εμφανίζονται εδω είναι ένα άρθρο που είχε δημοσιευθεί σε ένα πολυ αντικειμενικό κατ εμε περιοδικο το ρεσάλτο
    http://www.e-grammes.gr/article.php?id=3169

    ΑπάντησηΔιαγραφή